Des de 1957

1957
1957

Fundació

L’entitat Cooperativa Agrícola del Perelló es va constituir l’any 1957 fruit de l’esforç i determinació d’un grup de pagesos del poble per aconseguir tenir un control dels mitjans de producció, transformació i comercialització dels fruits de les seves terres per aconseguir el millor preu dels fruits de les seves terres i valor del seu, sempre menystingut, treball.
cope inicis
1962
1962
cope fundacio

Els inicis

Amb les seves pròpies mans i rudimentàries eines, els socis fundadors van iniciar la construcció de l’edifici cooperatiu que havia de donar cabuda a un molí d’oli, un celler i un magatzem per a les garrofes i les ametlles, fruits que es podien guardar per ser venuts en el moment més propici o quan els preus estaven en el seu punt més àlgid.
1980
1980

Els 80

Cap a l’any 1962 podem dir que l’edifici cooperatiu ja tenia l’aspecte actual, encara que a la dècada dels 80, l’inici de l’edat d’or de l’Entitat, es van haver d’ampliar els magatzems per a les garrofes, ametlles, adobs i productes fitosanitaris.
cope construccio
1991
1991
cope maquines

Canvis al molí

L’any 1991 es va canviar el molí d’oli tradicional (de pedres i cofins) per un molí extractor continu amb capacitat per a moldre 24.000 kg d’olives al dia, que fou substituït, deu anys més tard per un altre capaç de moldre’n 120.000 kg diaris.
2000
2000

El treball

La Cooperativa ha patit també els efectes de l’abonament de l’ofici de pagès i de certes polítiques que van afavorir l’abandonament del cultiu de la vinya, però els socis continuem la labor començada pels fundadors, adaptant-nos als nous temps i a les noves necessitats.
cope treball
2024
2024
cope actual

L'actualitat

El nostre objectiu és elaborar productes de la màxima qualitat i el nostre compromís és fer-ho d’una manera respectuosa amb el medi ambient i col·laborar amb altres cooperatives i empreses, tant per afavorir el comerç de proximitat com el comerç exterior de manera sostenible.

Horari botiga: